Tänään torstaina 2.11. käynnistyy 36. Tampere Jazz Happening. Avajaiskonsertin pääsymaksuttomassa tilaisuudessa Klubilla esiintyvät Kirke Karja Quartet, Kadri Voorand in Duo with Mihkel Mälgand ja Heavy Beauty. Ilta on osa Estonia 100 -vuoden virallista ennakko-ohjelmistoa.

Perjantaista lähtien Tullikamarin aukion kaikki kolme konserttipaikkaa – Pakkahuone, Klubi ja Telakka – täyttyvät modernin jazzin kuumimmista nimistä. Yhteensä neljän päivän aikana nähdään 25 kokoonpanoa, joista seitsemän on suomalaisia. Ennakkolipunmyynnin perusteella yleisöä kiinnostaa erityisesti Pakkahuoneen perjantain iltakonsertti ja lauantain päiväkonsertti. Telakan lauantain konsertti on loppuunmyyty, tosin ovimyyntiin saattaa vielä vapautua joitain lippuja.

Festivaalitunnelmia voi seurata myös etänä. Lauantaina Basso-radio lähettää kaksi ohjelmaa suorana Happeningista: Tings on eetterissä klo 9–12 ja Lauantaijazzit klo 14–16. Luvassa on mm. artistihaastatteluita. Sunnuntaina klo 19–22 Yle Radio 1:n Jazzklubi puolestaan tarjoilee herkkupaloja viikonlopun konserteista ja Lucia Cadotchin Speak Low -konsertin suorana lähetyksenä.

Steve Coleman & Five Elements

Perjantai 3.11. klo 21.45

#tjh2017