Samuel Blaser - Early in the Morning - feat. Oliver Lake (CH/US/FR/ES/DK)

Niin far out -festivaali kuin Jazz Happening onkin, meillä ei olisi sitä, eikä ylipäätään jazzia ja rockia, ilman bluesia. Siksi on aivan erityisen hienoa päästä kokemaan pasunisti Samuel Blaserin uusin projekti, jossa hän lähestyy vanhaa deltabluesia free jazzin vinkkelistä kutsuen loistavan kvartettinsa vieraaksi tätä konseptia töissään aina jollain tapaa peilanneen vanhan liiton free-altisti Oliver Laken.

Sveitsissä syntynyt mutta New Yorkin kautta Berliiniin kotiutunut Blaser on kasvanut ällistyttävää vauhtia suoraviivaisesta hardbopparista kekseliääksi free-muusikoksi ja aina uusia uria etsiväksi säveltäjäksi, jota tänään pidetään yhtenä instrumenttinsa luovimmista käsittelijöistä. Albumeja on kertynyt 13 erilaisilla kokoonpanoilla soolosta lähtien ja kaikkia on suitsutettu arvosteluissa.

Eniten alttoa mutta myös sopraanoa ja huilua soittava Oliver Lake on legendaarisen World Saxophone Quartetin perustajajäsen, jonka kosmiseen taipuvaista freetä on aina enemmän tai vähemmän maadottanut syvä ymmärrys afro-amerikkalaisen musiikkipuun juurista. Levyjä eri kokoonpanoilla on kertynyt valtava määrä painotuksen vaihdellessa avantgardesta funkiin.

“Blaser’s bold arrangements juxtapose avant-garde concepts with ancient traditions.”

All About Jazz

  • Samuel Blaser - trombone
  • Oliver Lake - alto saxophone
  • Benoit Delbecq - piano
  • Masa Kamaguchi - bass
  • Peter Bruun - drums

“Blaser’s bold arrangements juxtapose avant-garde concepts with ancient traditions.”

All About Jazz

#tjh2017