Jussi Chydenius (FI), Sara Brimer​​​​​​​, Karoliina Kantelinen (FI), Michael McGlynn (IE), Paul Phoenix (GB)

Yhtyelaulukilpailun tuomaristo 2019

Puheenjohtaja Jussi Chydenius (FI).
Jäsenet:
Sara Brimer Davey (US)
Karoliina Kantelinen (FI)
Michael McGlynn (IE)
Paul Phoenix (GB)

Jussi Chydenius on todellinen musiikin monitoimimies: bassolaulaja, rumpali ja säveltäjä. Chydenius aloitti muusikon uransa rumpalina yhdessä 90-luvun suosituimmista rockyhtyeistä Don Huonot, jossa soitti vuoteen 2001 saakka. Tampereen Sävelen yhtyelaulukilpailun vuonna 1999 voittaneen Lauluyhtye Rajattoman riveissä Chydenius on laulanut yhtyeen perustamisesta 1997 lähtien. Rajattoman lisäksi Chydenius on säveltänyt laajalti kuoroille niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Tampereen Sävelen yhtyelaulukilpailun tuomaristossa hän on ollut mukana vuodesta 2003 lähtien.

Sara Brimer Davey syntyi Itä-Tennesseessä ja opiskeli musiikkikasvatusta ja esiintymistä Itä-Tennesseen yliopistossa. Vuonna 2018 hän sai yliopistoltaan "Distinguished Alumni" -palkinnon työstään, jota hän on tehnyt ympäri maailmaa. Sara muutti Lontooseen vuonna 2009 aloittaessaan uran The Swingles -yhtyeen ykkössopraanonan. Hän on työskennellyt myös Sky TV:n ohjelmassa Sing: Ultimate Acapella ja laulanut yli 30 elokuvan, esim. Wonder Womanin ja Nälkäpelin, taustoja. Lisäksi hän on kouluttanut lauluyhtyeitä ja laulajia eri puolilla maailmaa. Jätettyään The Swinglesin vuonna 2018 Sara on jatkanut laulamista ja kouluttamista, ja hän asuu tällä hetkellä Cambridgen lähellä nauttien englantilaisen kylän elämästä. (Valokuva © Nedim Nazerali.)

Karoliina Kantelinen on eri maiden kansanomaisiin laulutyyleihin erikoistunut laulaja ja etnomusikologi. Hän viimeistelee Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolla taiteellisen tohtorintutkinnon jatko-opintojaan. Tällä hetkellä Kantelinen esiintyy soolona sekä useissa yhtyeissä, joista mainittakoon Värttinä, Suden aika, Ketsurat, No-One’s Land, Set’Akat ja Paul Taylor OrCHestra (Sveitsi). Kansainvälisen konsertoinnin lisäksi Kantelinen opettaa kansanlaulua Sibelius-Akatemiassa, vetää kansanmusiikin luentosarjoja sekä erilaisia työpajoja mm. kuoroille ja lauluyhtyeille niin Suomessa kuin ulkomailla. (Valokuva © Seppo Samuli.)

Michael McGlynn on säveltäjä ja irlantilaisen vokaaliyhtye ANÚNAn taiteellinen johtaja. Hänen teoksiinsa on vaikuttanut vahvasti rakkaus kotimaan kansanmusiikkiin ja kirjalliseen kulttuuriin. McGlynnin musiikissa elementit modaalisesta irlantilaisesta ja keskiaikaisesta musiikista yhdistyvät jazz-vaikutteisiin sointuklustereihin ja perinteisen irlantilaisen sean nós –laulutavan inspiroimiin melodioihin. Yhtyelaulu ei ole kuulunut alkuperäiseen irlantilaiseen kansanmusiikkiin, joten McGlynnin on ollut mahdollista aloittaa Anúnan kanssa ikään kuin puhtaalta pöydältä. McGlynnin 30-vuotisen säveltäjänuran varrelle mahtuu mitä erilaisimpia taiteenlajeja japanilaisesta no-teatterista Chanticleeriin sekä sellaisia yhteistyökumppaneita kuin Elvis Costello ja Sheryl Crow. (Valokuva © Nejc Rudel.)

Paul Phoenix on Grammy-palkittu laulaja, jolla on laaja kokemus erilaisista laulutavoista ja monista kielistä. Hän oli King’s Singers -lauluyhtyeen jäsen 17 vuoden ajan. Vuodesta 2014 alkaen hän on valmentanut kuoroja, yhtyeitä ja yksittäisiä laulajia ympäri maailmaa konsulttiyrityksensä PurpleVocals – Perform & Engage kautta. Phoenix tuntee tärkeäksi jakaa tietoja ja taitoja, joita hän on oppinut niin King´s Singers -yhtyeessä kuin 40 vuotta kestäneellä laulajan urallaan. Viime kuukausien aikana Paul Phoenix on työskennellyt useissa eri maissa kuten Saksassa, Iso-Britanniassa, Hollannissa, Italiassa, Columbiassa, USAssa, Hong Kongissa ja Kiinassa.

In english