Heikki Liimola (FI), Haruko Kuwabara (JP), Scott Leithead (CA), Karmina Šilec (SI), Kari Turunen (FI)

Kuorokatselmuksen tuomaristo 2017

Puheenjohtaja Heikki Liimola (FI)
Jäsenet:
Haruko Kuwabara (JP)
Scott Leithead (CA)
Karmina Šilec (SI)
Kari Turunen (FI)

Pitkän uran tehnyt kuorokapellimestari Heikki Liimola on johtanut muun muassa Tampereen Filharmonista Kuoroa ja Savonlinnan Oopperajuhlakuoroa. Hän on toiminut Radion Kamarikuoron varajohtajana ja laulajana. Tampereen Oopperan kuoroa hän on johtanut vuodesta 1990 alkaen ja Harjun Nuorten Kuoroa ja sittemmin Harjun Kamarikuoroa vuodesta 1977. Hänet kutsuttiin Klemetti-Opiston Kamarikuoron taiteelliseksi johtajaksi kesällä 2005. Liimola toimii kuoronjohdon lehtorina Sibelius-Akatemiassa. Hän oli Tampereen Sävelen taiteellinen johtaja vuosina 1989–2005. Liimola on myös säveltänyt yksinlauluja, pienimuotoisia instrumentaaliteoksia sekä runsaasti teoksia kuorolle.

Haruko Kuwabara opiskeli Tokion Kansainvälisessä Kristillisessä Yliopistossa ja Budapestin Liszt-musiikkikorkeakoulussa Unkarin valtion stipendillä sekä Lontoossa Guildhall School of Music and Drama –oppilaitoksessa. Hän on asunut Englannissa jo 24 vuotta mutta vierailee Japanissa kuukausittain; hän on on Odawaran lapsikuoron ja Mulberry-kuoron taiteellinen johtaja. Hän on myös Japanin kuoroliiton kansainvälisen komitean jäsen ja on usein ollut tuomariston jäsenenä kansainvälisissä kuorokilpailuissa.

Scott Leithead on kanadalaisen nuorten kuoro-organisaation Kokopelli Choir Associationin sekä TIME Associationin taiteellinen johtaja. Hän on johtanut osavaltiotason kuorotapahtumien valiokuoroja 23 kertaa ja pitänyt työpajoja eri puolilla maailmaa. Hän on toiminut tuomaristossa useilla kansallisilla ja kansainvälisillä kuorofestivaaleilla, kuten Kathaumixw festivaalilla vuosina 2014 ja 2016. Kokopelli voitti vuonna 2015 Kanadan yleisradion CBC:n amatöörikuorojen kilpailun sekä vuosina 2015 ja 2016 Kanadan valtakunnallisen kuorokilpailun.

Karmina Šilec on Carmina Slovenican taiteellinen johtaja ja Choregie - Uuden musiikin teatterin metodin kehittäjä, kapellimestari, ohjaaja, lavastussuunnittelija ja koreografi. Hän on tuonut raikkautta ja omaperäisyyttä vokaalimusiikin ja teatterin alalle. Šilec tuottaa provokatiivisia ja uskaliaita produktioita, ja usein hänen aiheensa rikkovat tabuja niin sosiaalisesti kuin musiikissakin. Kansainvälisissä kuorokilpailuissa Šilec on saavuttanut yli 20 pääpalkintoa.

Kari Turunen on suorittanut Sibelius-Akatemiassa musiikin maisterin tutkinnon ja Taideyliopistossa musiikin tohtorin tutkinnon. Turunen toimii laaja-alaisesti kuorokentällä johtajana, kouluttajana, organisaattorina ja kirjoittajana. Hän johtaa neljää kuoroa: mieskuoro Akademiska Sångföreningeniä, kamarikuoro Kampin Laulua, Suomen Kanttorikuoroa ja Spira Ensembleä. Lisäksi hän on laulanut lauluyhtye Lumen Valon riveissä sen perustamisesta lähtien 1993 ja johtaa renessanssimusiikkiin keskittynyttä miesyhtye Ensemble Petraloysioa.

In english