Ma 13.6.2016

Tampereen Sävelen 2017 taiteelliseksi johtajaksi Sanna Valvanne

Tampereen Sävelen taiteelliseksi johtajaksi kaudelle 2016–2017 on valittu kuoronjohtaja Sanna Valvanne. Hän suunnittelee musiikkiohjelman tulevalle festivaalille, joka järjestetään 6.–11.6.2017. Tampere Filharmonia tilaa itsenäisen Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi uuden teoksen laulusolistille, lapsikuorolle ja orkesterille. Teoksen säveltäjä on Paavo Korpijaakko ja sävellys pohjautuu Ville Hytösen runoon. Kantaesitys on Tampereen Sävelessä 2017.

Sanna Valvanne on idearikas kuoronjohtaja, jonka laulua, näyttelemistä ja liikettä yhdistävä kokonaisvaltainen ja luova metodi ”Sing and Shine with Body & Soul ” tunnetaan maailmalla. Hän esitteli metodinsa muun muassa Kuorojen maailmankonferenssissa Etelä-Koreassa vuonna 2014. Valvanne on erikoistunut lapsi- ja nuorisokuoroihin ja toimi North American Choral Companyn taiteellisena johtajana vuosina 2005–2008. Hän on vieraillut useilla eurooppalaisilla festivaaleilla ja vuonna 2015 hänet on kutsuttu työtehtäviin Kanadaan, USA:han, Suomeen, Norjaan, Saksaan ja Kolumbiaan. Valvanne asuu New Yorkissa ja opettaa Sing&Shine Kids -lapsiyhtyeen ja El Sistema -projektin inspiroimien ohjelmien puitteissa New Yorkin ja New Jerseyn lapsia, joilla ei muuten olisi mahdollisuutta opiskella musiikkia. Valvanteen kehittämä Sing&Shine -metodi sekä valikoima Valvanteen sovituksia kuoroille julkaistiin DVD:llä kesäkuussa 2015.

Säveltäjä Paavo Korpijaakon tuotanto käsittää yli neljäkymmentä teosta erilaisille soitin- ja vokaalikokoonpanoille, mm. orkesteriteoksia, konserttoja, laulusarjoja, kamarioopperan sekä runsaasti kamarimusiikkia. Teoksia on esitetty erityisesti Suomessa ja useimmissa Euroopan maissa, sekä laajalti Etelä-Amerikassa ja Aasiassa. Korpijaakko opettaa Tampereen Musiikkiakatemiassa ja toimii Tampereen Kamarioopperan taiteellisena johtajana sekä Tampereen kitarafestivaalin hallituksessa. Hän oli Kallio-Kuninkaalan kamarimusiikkifestivaalin vuoden säveltäjä 2011. Korpijaakko sai SKR:n Pirkanmaan rahaston työskentelyapurahan 2015.

In english