Tampereen Sävel 2015

Tampereen Sävel täyttää 40 vuotta ja Jean Sibelius 150 vuotta! Teemasäveltäjä läpivalaistaan tehokkaasti: vain täällä kuulet Santtu-Matias Rouvalin johtamat Sibeliuksen kantaattiharvinaisuudet tai YL:ssa vaietun Rakastavan kuoro-orkesteriversion. Latvian Radiokuoron konsertin jälkeen tiedetään voiko ulkomainen kuoro koskaan olla uskottava Sibelius-tulkki. Langettaako Ilona Korhonen loveen niin kuin Larin Paraske, Sibeliuksen opas runolaulun mystisiin maailmoihin? Vaikuttuiko pikku Janne lapsuuden Hämeenlinnassa ortodoksisesta kuorolaulusta, sellaisesta, jonka perintöä kamarikuoro Krysostomos jatkaa Finlaysonin kirkossa? Kuka saa palkinnon katselmuksen parhaasta Sibelius-esityksestä?

Tervetuloa kesäkuussa Tampereelle juhlimaan ja jännittämään!

Matti Hyökki
Taiteellinen johtaja

Ennakkoesite

Uutiset

22.5.2015 15:45

Ilmaiskonserttisarja Kuule Sävel! tuo kuoromusiikin mahdollisimman monien ulottuville 4.–7.6.

Tampereen Sävelen aikaan järjestettävässä Kuule Sävel! -konserttisarjassa kuorot ja lauluyhtyeet tuovat musiikkia hoitokoteihin, museoihin ja ravintoloihin sekä esiintyvät Finlaysonin alueella. Kuoromusiikin kuuntelun voi yhdistää taidenäyttelyvierailuun, leikkihetkeen tai pikniklounaaseen. Konserttipaikkojen mukaan kuullaan niin perinteistä ohjelmistoa kuin viihde- ja pop-sovituksiakin.

Lue lisää

9.3.2015 14:09

Kuorokatselmuksessa esiintyy 47 kuoroa pääosin Suomesta

Kuorokatselmukseen ilmoittautuneista 47 kuoroista suurin osa on suomalaisia. Helsingistä osallistuu 15 kuoroa ja seuraavaksi eniten ilmoittautuneita on Tampereelta. Ulkomaisia kuoroja saapuu Hollannista ja Virosta. Katselmukseen osallistuvat kuorot esiintyvät myös ilmaiskonserttisarjassa Kuule Sävel!, joka levittäytyy ympäri kaupunkia festivaalin ajaksi 3.-7.6.

Lue lisää

Uutiskirje

Youtube

Spotify